The Beatles

Upplev Liverpool, staden som ger dig det mesta. De som tar möjligheten att besöka Europas kulturstad 2008 kommer garanterat tillbaka.

ÅK DU OCKSÅ!

Vi har många års erfarenhet av staden - vi hjälper Dig att hitta rätt. Vi ger Dig bla: The Beatles hemstad. Platsen där John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr upptäcktes, levde och bodde. Se deras hem, känna stämningen i Europas mest kända musikstad (kanske världens största). Ett besök i The Cavern Club, världens mest kända musikklubb, är ett måste.

Besök Mendips och 20 Forthlin Road, John Lennon och Paul McCartney hem. Där dom skrev majoriteten av deras tidiga hits. Kom in i deras sovrum och känn de historiska vingslagen på plats. Ett måste för en Beatlesälskare!

Tveka inte - ställ frågorna direkt!

Du kan även boka nästa års Beatle Week genom oss.
(Varje år, slutet på augusti – drar drygt 350.000 personer under en helg.)

Fakta...:
The Beatles var en stilbildande brittisk pop- och rockgrupp under 1960-talet. Gruppen bestod av fyra medlemmar: John Lennon (1940-1980), Paul McCartney (född 1942), George Harrison (1943-2001) och Ringo Starr (född 1940). Samtliga medlemmar kom från Liverpool i Storbritannien.
(Vill du läsa mera fakta finns detta under Wikipedia, TRYCK HÄR.

The Beatles Story
Återupplev The Fab Fours kometliknande musikkarriär och en nostalgisk resa genom The Beatles fantastiska musikliv. Åk med till Hamburg, känn det nya Cavern-soundet upplev Beatlemania och känslan av 60-talets ”flower power”.
Den här nya multimedia produktionen hittar du i The Beatles Story, ligger i den historiska byggnaden Albert Dock i Liverpools hamnkvarter. The Beatles story är den ultimata hyllningen till stadens mest kända och hyllade söner - John, Paul, George och Ringo.
Adress: Britannia Vaults, Albert Dock, Liverpool L3 4AA
Telefon: +44 (0)151 709 1963
Öppet: Mar-Okt 10:00-18:00 Nov-Feb 10:00-17:00
Webb: www.beatlesstory.com/

The Cavern Club
The Cavern Club blev berömd på 60-talet som stamstället för det s.k. soundet för Merseybeat och där The Beatles spelade närmare 300 gånger mellan mars 1961 och augusti 1963. Från 1963 till 1973, har många av de mest kända popmusikerna spelat på The Club. Fortfarande en av de mest populära inneställen i city.
Kommer att byggas ihop med det Beatleshotell, A Hard Day’s Night Hotel, som färdigställs inom 1,5 år.
Adress: 8-10 Matthew Street, Liverpool L2 6RE
Telefon: +44 (0)871 222 1957
Öppet: Nästan alla kvällar – och även dagtid
Webb: The Cavern Club

Hard Day's Night Hotel, Liverpool ****
Central Buildings, North John Street, Liverpool, L2 6RR
Antal rum: 110

Hard Day's Night Hotel invigdes den 1 februari 2008 och är det första och hittills enda Beatles-tema hotellet i världen.
Hotellet är 4-stjärnigt och erbjuder bland annat en Lennon samt McCartney suite, barer, restauranger samt konferensmöjligheter. Ett paradishotell för Beatles-älskare!
Mer information finns på: Hard Day's Night Hotel

Magical Mystery Tour
En daglig 2-timmars tour som startar vid The Beatles Story (Albert Dock) och stannar vi den världsberömda musikklubben The Cavern Club. Buss-guidningen tar dig genom Beatlarna liv, deras hem, skolor, födelseplatser, Penny Lane, Strawberry Fields och andra landmärken märkta av the Beatles fantastiska liv.
Bussavgångar vid både Queen's Square Tourist Information Centre och vid Albert Dock. Fler avgångar under helger.
Adress: Startar vid the Beatles Story
Telefon: 0151 236 9091
Öppet: Dagligen. Apr-Okt 13:40 Nov-Mar 14:40
Webb: Boka här!

20 Forthlin Road
Detta helt vanliga parhus var familjen Sir Paul McCartney hem under hans uppväxt och genom de vikitga åren för skapandet av The Beatles tidiga låtar. I detta hus skrev, repade och skapade John och Paul massor av Beatles storverk.
Huset har återskapats i 60-talsanda och där finns också ett större antal original foton tagna av Pauls bror, fotografen Michael McCartney.
Adress: 20 Forthlin Road, Allerton L18 9TN
Telefon: +44 (0)151 486 4006
Öppet: 23 Mar-26 Okt, Ons-Lör / 3 Nov-8 Dec (endast lör)
Webb: Boka här!

Mendips
Mendips är John Lennons barndomshem. Där bodde han tillsammans med sin moster Mimi och farbror George. Uppe i hans lilla sovrum skrev han många av sina tidiga Beatles-låtar. Många timmar satt han också och spelade musik i sitt pojkrum. Inte helt omöjligt att någon cigarett smygröktes och att det också gled ner någon öl i hans konstnärliga strupe...>br> Adress: Woolton, Liverpool
Telefon: +44 (0)151 486 4006
Öppet: 23 Mar-26 Okt, Ons-Lör / 3 Nov-8 Dec (endast lör)
Webb: Boka här!

Penny Lane
Penny Lane har blivit odödligt tack vare The Beatles sång med samma namn. John Lennon levde sina första fyra år på 9 Newcastle Road, nära Penny Lanes rondell – en livligt trafikerad vägkorsning med fem vägar som möts i en rondell. Där finns fortfarande, som John skrev: "shelter in the middle of a roundabout" och en “barber shop” och en bank på Penny Lane.
Adress: Penny Lane, Liverpool L18

Strawberry Fields
Strawberry Field ägdes och drevs av Fräsningsarmén. Strawberry Field var bara ett stenkast från John och Pauls hem och erbjöd en spännande, magisk tät träddunge där dom kunde rymma och gömma sig i och bevisligen blev det för killarna ett minne för livet. "Strawberry Fields Forever" och "Penny Lane" släpptes tillsammans på en singel från 1967, en rörande hyllning till deras rötter hemma i Liverpool.
Adress: Beaconsfield Road Liverpool L25

The Jacaranda
The Jacaranda på Slater Street renoverades nyligen om i “gammal 60-talsanda”. The 'Jac' är än idag packat med ett stort antal glada, festsugna äventyrare. The Jac var också en av de spelplatser Beatlarna uppträdde på under ungdomsåren. Då ägdes puben av Alan Williams, som sedan blev Beatles första manager. I källaren finns det fortfarande en väggmålning som Stuart Sutcliffe och John Lennon gjorde tillsammans – enligt sägnen för att betala av för några ölräkningar.
Adress: 23 Slater Street, Liverpool L1 4BW
Telefon: 0151 330 0844
Öppet: dagtid till sena nätter.

Övriga upplysningar av paketresor, mejla till: info@travel2liverpool.com